De steg som visas är den struktur som SNI 2007 är indelad i. Den är i sin helhet på fem nivåer: Avdelning (en bokstav), Huvudgrupp (två siffror), Grupp (tre siffror), Undergrupp (fyra siffror) och Detaljgrupp (fem siffror).
Klicka i SNI 2007 kod för att komma vidare nedåt i hierarkin eller välj att klicka i Omfattartext eller Allmäntext för att se den text som hör till SNI 2007 koden på den nivån.
SNI 2007- |
Aktivitetsrubrik |
Omfattar- |
Allmän- |
---|---|---|---|
I | Hotell- och restaurangverksamhet | I | |
56 | Restaurang-, catering och barverksamhet | 56 | |
56.1 | Restaurangverksamhet | 56.1 | |
56.2 | Cateringverksamhet | ||
56.3 | Barverksamhet |
56 | Restaurang-, catering och barverksamhet |
Denna huvudgrupp omfattar servering av mat och dryck erbjudande kompletta måltider avsedda att konsumeras omedelbart i traditionella restauranger, restauranger med självbetjäning eller som mat för avhämtning eller i permanenta eller tillfälliga stånd med eller utan sittplatser. Avgörande är att måltider erbjuds som är avsedda att ätas omedelbart, inte vilken typ av etablissemang som erbjuder dem.
Framtagande av måltider som inte är avsedda för omedelbar förtäring eller framställning av beredda livsmedel som inte anses vara en måltid omfattas inte (jfr huvudgrupp 10: Livsmedelsframställning och huvudgrupp 11: Framställning av drycker). Försäljning av icke egentillverkad mat som inte anses vara en måltid eller av måltider som inte är avsedda för omedelbar förtäring omfattas inte heller (jfr avdelning G: Handel). |
Databasen uppdateras kontinuerligt